ANDE-FULLHET

”Kraften fullkomnas i svaghet.” (2 Kor.12:9-10)
Hemligheten till Andens fullhet: ”strömmar av levande vatten” (Joh.7:38) är total svaghet och hjälplöshet, vilket leder till absolut beroende av den Helige Ande.
Total svaghet och hjälplöshet – absolut Ande-beroende – Ande-fullhet.
”Den som tror på mig”, säger Jesus, ”ur hans innersta…..” (Joh.7:38). Det är tron som öppnar upp för Andens livsflöde och tron är just denna totala svaghet och hjälplöshet och detta absoluta Ande-beroende, slutet på all självtillit, egen prestation och strävan.
”Den som tror på mig så som Skriften säger, ur hans innersta ….: endast där den bibliska tron finns, finns det bibliska Ande-flödet. Att det är nedlagt i Skriften innebär dels att detta är Guds eviga plan och syfte med människan och att det är människolivets egentliga verklighet, vilket innebär att det är eviga, historiska sanningar.
”..ur hans innersta..” dvs ur människans ande. Människan skapades för den Helige Ande och utan honom är vi inga verkliga och genuina människor och andelivets signatur är just det totala beroendet av Anden, dvs tro.
Där det finns minsta egenförmåga och självtillit upphör genast detta flöde. Så länge vi försöker åstadkomma något, kommer vi att misslyckas: ”ty utan mig kan ni ingenting göra” (Joh.15:5).
Detta är trons och Ande-livets svåra läxa, som det tar ett helt liv att lära!