TRYGG I FADERNS KÄRLEK

”Rotade och grundade i kärleken.” Ef.3:17
Utan Kärleken blir vi inga ”riktiga” människor, inga mogna och hela personer. Precis som en blomma behöver ljus och vatten för att växa och slå ut i blom, behöver du dagligen värmas av Guds Kärleks goda ljus och dricka in dess livgivande vatten.
Kärleken är din persons substans, den näring du behöver för att växa och utvecklas. Därför måste du ha ”rötter” i Guds Kärlek. ”Rötter” för ju omedelbart tankarna till en växt. Ditt andliga liv är dynamiskt och levande, det växer och utvecklas om det är normalt, precis som ”ett träd planterat vid vatten, som sträcker ut sina rötter till bäcken. Dess löv är alltid gröna och det upphör aldrig att bära frukt.” (Jer.17:8) Din persons rötter måste sträcka sig ut till bäcken – ned i djupen, tills du hittar Guds Kärleks levande flöden i ditt liv. Det var detta ”levande vatten” Jesus talade om med kvinnan vid Sykarsbrunnen. (Joh.4:7-14) Inget i världen kan någonsin tillfredsställa dig, släcka din själs djupa törst, utom Guds Kärlek.
”Grund” talar om ett hus. Du vet ju att Jesus talar om ”en förståndig man som byggde sitt hus på klippan.” Ösregn, störtfloder och stormvindar kunde inte kasta omkull det – ”eftersom det var grundat på klippan” (Matt.7:24-25). Den Klippan heter Guds Kärlek, den är evig och oföränderlig, Guds egen natur: ”Gud är Kärlek” (1 Joh.4:8). Inga omständigheter oavsett hur svåra och motstridiga och ingen makt i universum kan skilja dig från Guds allsmäktiga kärlek (Rom.8:35-39). Huset är ditt liv. Du bygger det tillsammans med den Helige Ande.
När ingenting kan ta ifrån dig vissheten att du är älskad av Gud, oavsett vad som sker, är du grundtrygg i Hans Kärlek, och står fast och orubblig i alla väder!