ATTRAKTIONENS LAG

”Ett har jag begärt av Herren, detta söker jag: att få bo i Herrens hus i alla mina livsdagar, för att se Herrens ljuvlighet och söka honom i hans tempel.”
(Psalm 27:4)
Attraktion är en viktig lag i vårt liv som människor. Den har fyra beståndsdelar: attraktion, tillfredsställelse, påverkan och formering.
Vi ger vår tid och energi till de saker som attraherar oss. Därför måste vi vara oerhört försiktiga med vad vi tillåter att dra vår uppmärksamhet till sig, för det kommer att utöva en stark påverkan på oss och forma våra liv.
Människan söker ständigt tillfredsställelse på en mängd olika sätt, jagar efter spänning och nya upplevelser, och attraheras därför till det hon tror ska möta detta grundläggande behov. Och det som attraherar och tillfredsställer påverkar oss och formar våra liv.
Djävulen är väl medveten om detta faktum och lyckades att med sin list skapa en stark attraktion hos Eva till det som ledde henne bort från hennes bestämmelse (1 Mos.3:5-6). Samma fara lurar på oss, och Paulus varnar: ”jag är rädd att liksom ormen med sin list förledde Eva, så kan också era sinnen förföras och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus” (2 Kor.11:3).
”Ögat blir inte mätt av att se, örat blir inte fullt av att höra,” läser vi i Predikaren 1:8, och all reklam bygger på detta faktum. Predikaren kallar detta för ”ett jagande efter vind” (1:14), för all jordisk tillfredsställelse är tillfällig och flyktig, eftersom ingen och ingenting kan tillfredsställa vårt djupaste behov utom Han som skapat oss.
Kristus är målet för vårt liv och det enda som kan tillfredsställa oss i verklig mening är att förvandlas till likhet med honom. Anden drar oss ständigt till honom, men om vi inte bestämt sållar bort de tusen och en andra attraktioner som pockar på vår uppmärksamhet och tid, blir Kristuslängtan aldrig den dominerande drivkraften, och Guds Ord och Ande inte det som påverkar och formar oss mer än något annat.
Vi måste ”lägga bort allt som hindrar och snärjer oss och löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss, med blicken stadigt fäst på Jesus” (Heb.12:1-2).
Är han den starkaste attraktionen i ditt liv – eller….?