DET FYSISKAS HELIGHET

”Därför uppmanar jag er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er andliga gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom förnyelsen av ert sinne så att ni kan pröva vad som är Guds vilja: det som är gott och fullkomligt och behagar honom.”
(Rom.12:1-2).
Romarbrevets kraftfulla lära om försoning och rättfärdiggörelse av människan till det av Gud avsedda livet i Anden, mynnar ut i en påminnelse om den avgörande betydelsen av vårt naturliga psyko-fysiska liv, i vilket det andliga livet ska manifesteras.
Bibelns uppenbarelse är att den synliga, fysiska skapelsen har sitt ursprung i och är en manifestation av den osynliga, andliga verkligheten (1/.).
Detta innebär att våra fysiska kroppar i grund och botten är andliga, skapade till att vara en boning för Gud att uppenbara sin gudomliga härlighet i den synliga skapelsen och till att förverkliga sina eviga syften genom dem (2/.).
Vi är frälsta till att leva ett liv i seger över syndens destruktiva krafter och inflytande i denna fallna, demon-infekterade värld (3/.), precis som vår Herre Jesus Kristus, den enda helt sanna människan någonsin som levde ett liv i fullständig seger över synden (4/.).
Nyckeln till att leva ett sådant liv är att ha en rätt förståelse av våra kroppar: de är till sitt grundläggande väsen andliga och avsedda för ett liv i helighet i den Helige Ande.
Inkarnationen är Guds demonstration av Hans ursprungliga syfte med människans fysiska liv (5/.): Gud själv invaderar människokroppen med sin Ande för att i slutändan förhärliga den (6/.).
Detta visar den otroliga storheten och heligheten hos det fysiska.

(1/. Hebr.11:3; Rom.1:20; Ps.19:1-7; Jes.6 :3); (2/. 1 Kor.6:19-20; Fil.1:20-21); (3/. Rom.8:9-14; 1 Joh. 5:19-20); (4/. Heb.4:15); (5/. Joh.1:14; 1 Tim.3:16); (6/. Fil. 3:20-21).