GENOMSKINLIG!

”Gud som sade: ”Ljus ska lysa ur mörkret”, han har lyst upp våra hjärtan för att kunskapen om Guds härlighet som strålar från Kristi ansikte ska sprida sitt ljus.” (2 Kor.4:6)
Målet med vårt liv är att Kristus ska lysa fram i våra ansikten, höras i våra ord och bli sedd i våra handlingar.
Gud har lagt ner en oerhörd ”skatt” i oss, sin egen Son. Vårt fysiska liv är som ett ”lerkärl” som rymmer denna skatt, säger Paulus. Problemet är ju att lerkärlet döljer skatten. Därför måste det bli ”genomskinligt”!
Det är som att lerkärlet måste krossas, utan att förstöras, för att ”Jesu liv ska bli synligt i vår kropp.” Paulus visar att vi måste gå igenom en hel rad smärtsamma händelser för att detta ska bli möjligt
(2 Kor.4:7-11).
Vi måste bli helt genomlysta och dömda i Guds skarpa ljus, så att vi blir transparenta, rena och oblandade i våra motiv, fria från allt hyckleri och svek. Det innebär att allt som ligger dolt i djupet av vår varelse och hör till vårt gamla liv totalt måste avslöjas och förtäras av Guds eld.
Vi har själva ingen aning om vad som ligger djupt ner i vårt omedvetna, sådant vi har förträngt och försökt dölja och glömma, men det påverkar oss starkare än vi kan ana.
Det undermedvetna ”poppar upp” i drömmar och oönskade fantasier och begär, och i obevakade och okontrollerade ögonblick bryter plötsligt saker fram som får oss att skämmas. Om vårt omedvetna inte blir medvetandegjort och rengjort kommer det att driva sitt spel med oss hela vårt liv.
Vi måste befrias och helas från vårt förflutna för att kunna leva rätt i nuet.
Om Guds Ord och Ande får utföra sitt djupgående verk i oss kommer Kristus lysa fram i allt vi är och gör utan att vi försöker göra det.
Det är Kristus som ska leva sitt liv i och genom oss, inte vi som ska försöka leva Kristus-livet!