RÄTT FOKUS

“Den Helige Ande ska komma över dig och den Högstes kraft ska vila över dig. Därför ska också barnet kallas heligt och Guds son.”
Lukas 1:35
Den Helige Ande är Guds skapande kraft och i pånyttfödelsen formar han Guds helige Son i oss.
Det är nu vår uppgift att ta hand om detta heliga barn, föda och nära det, så att han växer upp till en fullmogen person och kan leva ut allt det han är i och genom oss.
Jesus har en intensiv hunger och törst efter Ordet och vill hämta sin andliga näring från Guds undervisning genom att begrunda den dag och natt, så att han kan dricka in den Ande som finns i Ordet och bli som ett träd planterat vid vattenbäckar, alltid friskt och grönt och fruktbärande. (Ps.1:1-4)
Får han göra det i dig och mig?
Hans innersta längtan är att alltid vara i sin Fars hus och leva i innerlig kärleksgemenskap med Honom för att bli fullständigt ett med sin Fars vilja, så att han kan ”växa till i vishet, i ålder och välbehag inför Gud och människor” för att fullfölja hans planer och syften med sitt liv och förhärliga honom genom allt han gör (Luk.2:41-52).
Gör du och jag det möjligt för honom?
Vi måste komma till en punkt där våra personliga liv och omständigheter, vare sig de är bra eller dåliga, trevliga eller obehagliga, inte spelar någon roll för oss alls, eftersom den enda anledningen till att vi finns till är att låta Jesus Kristus uppenbara sig i oss och utföra de gärningar han vill göra genom oss, till sin himmelske Faders tillfredsställelse.
Kristus själv är hemligheten i det kristna livet, är han hemligheten till ditt liv och mitt?
Låt den Helige Ande göra Kristus till ditt fokus: se alltid bort från dig själv och fäst ständigt din blick på honom, så sker det (Heb.12:2)!