TRO ÄR SEGERN

”Allt som är fött av Gud besegrar världen. Och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro.  (1 Joh.5:4).
Tron är segern som besegrar världen, hävdar Johannes.
Men vad är det för tro?
För att svara på det måste vi först ställa en annan fråga: Vem har övervunnit världen?
I Johannes 16:33 säger Jesus till sina lärjungar: ”Var vid gott mod, JAG har övervunnit världen.”
Att vara ”född av Gud” är att vara ”född av Anden” till ett liv av ständig seger över ”världen” och alla dess lockande frestelser.
Jesus Kristus besegrade världen varje steg i sitt jordeliv genom att leva i kontinuerlig tro-beroende-lydnad-förening med sin himmelske Fader, och i ande-föreningen med honom blir hans tro min tro, min seger över världen.
Detta är ett så revolutionerande skifte och innebär en så omfattande anpassning till en helt ny verklighet, att det tar tid för hela mitt väsen att smälta och vänja mig vid det: att inte längre leva utifrån min egen begränsade förmåga och resurser utan utifrån hans: att leva som det faktiskt står i Galaterbrevet 2:20 ”genom Guds Sons tro”. Det är med andra ord inte min tro, utan hans – och skillnaden är enorm!
Kristi Ande är ”trons Ande” – Kristi tro (2 Kor.4:13), genom vilken Han levde i fullkomlig förening med och fullständigt beroende av sin himmelske Fader och övervann varje frestelse och fiende, ja, döden själv.
Jag har blivit invaderad av den Ande och lever mitt liv genom hans triumferande tro, ”den seger som har besegrat världen,” inte min egen. Tro är inte min ansträngning, det är Kristi livs drivkraft: ”livets Andes lag i Kristus Jesus.”
Denna tro öppnar Kristi obegränsade resurser till att verka i och genom mig.
Vi är här för att manifestera Andelivets absoluta överlägsenhet under alla omständigheter i våra liv!